Skip to content

Danas Kajkavci u Lisinskom 2017

Posted in kajkavci 2017.

Ispred dvorane Lisinski Zagrebačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, Keglevićeva straža, Zrinska garda, Varaždinski husari, Turopoljski banderij, Kravat pukovnija… U predvorju s programima  KUD Preporod iz Dugog Sela, Ansambl Zabok,  KUD Belica iz Međimurja, KUD Bednja, Črleni lajbeki, Udruga Stubička baština  iz Donje Stubice, Škola  za umjetnost , dizajn,  grafiku i odjeću iz Zaboka, glazbenici i solisti… U svim prostorima dvorane Lisinski izlagači iz pet županija i grada Zagreba, u Maloj dvorani književnici, pjesnici i recitatori, a u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog večernji koncert najljepših kajkavskih popevki… U Lisinskom i Zagrebu sve je u znaku Kaja. Ulaz na izložbeno-prodajni sajam i u Malu dvoranu na susret s književnicima i recitatorima je besplatan, a u Velikoj za koncert kajkavskih popevki više nema slobodnih mjesta.

Kajkavci u Lisinskom, nedjelja, 19. ožujka 2017. godine,  od  14:00 do 22:00 Zajednički gospodarsko-promotivni i kulturološki projekt županija Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka, Grada Zagreba i Radija Kaj. Nositelj organizacije Radio Kaj.

Program: 14:00 do 22:00  – svi prostori u predvorju KD Lisinski:  Izložbeno-prodajni sajam uz predstavljanje usluga u turizmu, ponudu poljoprivrednih proizvoda, gospodarstva i obrta, tradicijskih proizvoda, vrijednosti kulture i umjetnosti,  s područja pet kajkavskih županija i grada Zagreba.

Sudionici i proizvodi:  Toplice, zdravstveni turizam, gastronomija, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, vinari, zeljari, pčelari…  Čipka, sir, zelje, bučino ulje,  vino, tradicijske drvene igračke, štrukli, kolači, licitari i druge zanimljivosti i posebnosti ponude kajkavske regije.

Dodatni sadržaji:  Nastupi KUD-ova, glazbenih sastava i solista, pripadnika povijesnih postrojbi hrvatske vojske, mažoretkinja, modne revije, predstavljanje izlagača, degustacije proizvoda, nagradne igre…

Pozornica u predvorju KD Lisinski (II kat) u 17:00 Okupljanje i obraćanje posjetiteljima organizatora i župana

Mala dvorana Lisinski u 17:30 U Maloj dvorani će se predstaviti recentno kajkavsko književno stvaralaštvo s naglaskom na vrijednu, desetljećima dugu tradiciju održavanja književnih manifestacija u kajkavskim županijama, koje, na poseban način, čuvaju i promiču kajkavsku riječ.

Velika koncertna dvorana Lisinski u 19:00 Svečani koncert probranih kajkavskih popevki s Festivala kajkavskih popevki i Pjesma i tambura, te modna revija muških odijela Kotke.